Σελίδες

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Πάρκο Πέτρου και Παύλου στον Υμηττό - Συνέχιση της αδιαφορίας από την Δημοτική Αρχή

 ΠΡΟΣ

Γραφείο Δημάρχου - Δήμος Δάφνης Υμηττού
Υπηρεσία Περιβάλλοντος
Τεχνική Υπηρεσία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Δημοτικές Παρατάξεις
Τοπικά μέσα ενημέρωσης

Αξιότιμοι κύριοι

Επανερχόμαστε στο από 14-04-2024 και 07-06-2024 μυνήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας είχαμε αποστείλει

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στο Πάρκο Πέτρου και Παύλου στον Υμηττό. Λόγω της απαγόρευσης πρόσβασης που απόφασισε η δημοτική αρχή για τον κίνδυνο πυρκαγιάς στα άλση, στην πόρτα που έλειπε έβαλαν ένα κομμάτι σύρμα από την περίφραξη (που έτσι κι αλλίως είναι διαλυμένη σε πολλά σημεία) τα πάντα ξέρα (δέντρα ξερά ξεριζωμένα, ποτίστικαν μόνο μία περίοδο προεκλογικά) κάγκελα διαλυμένα, αυτοποτιζόμενα διαλυμένα και σκουπίδια παντού. Τα όσα έχουμε γράψει για την άθλια κατάσταση του πάρκου από τις 7 Ιουνίου εξακολουθούν να ισχύουν. Στα μύνηματα που είχαμε αποστείλει στις υπηρεσίες του δήμου, ουδέποτε λάβαμε αριθμό πρωτοκόλου η απάντηση. Κοινοποιούμε και πάλι σήμερα και με τις νέες φωτογραφίες.








Και εδώ βρίσκονται φωτογραφίες τόσο από Πέτρου και Παύλου, όπου βλέπετε ότι έχουν ξεραθεί όλα τα φυτά λόγω έλειψης ποτίσματος, αλλά και από το παρκάκι που περικλείεται από τις οδούς Ανδριανοθύρων, Τραπεζούντος και Εθνικής Αντιστάσεως στη Δάφνη. Κάποτε πράσινο, μέχρι που πριν 2 χρόνια εγκαταλείφθηκε λόγω βλάβης στην υδροδότητηση όπως είχε αναφέρει η υπηρεσία του δήμου και ξεράθηκε και το γκαζόν και κάποια θαμνώδη φυτά που υπήρχαν. Να μας εξηγήσει επίσης η αρμόδια υπηρεσία πως ξεραίνονται τα πλατάνια στην πλατεία Υμηττού καλοκαιριάτικα.







Ακολουθεί επανάληψη και του email μας από 07/06/2024




Εντελώς απαράδεκτη η κατάσταση στο πάρκο Πέτρου και Παύλου στον Υμηττό


Στην οδό Χρυσάφης και οι δύο λάμπες του οδοφωτισμού είναι καμένες εδώ και πολλούς μήνες.
Μπάζα και εγκατάλειψη παντού.
Το παρκάκι στις οδούς Χρυσάφης και Σεβδικίου δεν έχει κανένα απολύτως φωτιστικό σώμα. Την νύχτα δεν είναι προσβάσιμο. Ούτε αυτοποτιζόμενο λειτουργεί. Τα πάντα ξεραίνονται.
Το ίδιο και στο μέρος του πάρκου μεταξύ Φίλωνος και Χρυσάφης καμία παροχή ύδατος, κανένα φωτιστικό σώμα.
Από την οδό Χρυσάφης νεαρά παιδιά χρησιμοποιούν ένα μονοπάτι με κρεμνά 5 μέτρων για να μπουν στο χώρο της δεξαμενής της ΕΥΔΑΠ. Θα κάνει κάτι ο δήμος πριν γίνει ατύχημα;
Στο κάτω μέρος του πάρκου επί της Αργυρουπόλεως, στα σκαλιά που οδηγούν στην εκκλησία το αυτοποτιζόμενο επίσης δεν λειτουργεί και όλα ξεραίνονται.
Πάρα πολλά ξερά πεύκα που δεν αντικαθίστανται οδηγούν χρόνο με το χρόνο στην αποψίλωση του πάρκου και μετατροπή του σε κρανίου τόπο.
Ο μόνος φωτισμός στην περιοχή προέρχεται από την εκκλησία που η ίδια έχει ενισχύσει τα υπάρχοντα φωτιστικά σώματα με led. Τα υπάρχοντα σώματα μέσα στο πάρκο είτε δεν λειτουργούν είτε είναι κατεστραμμένα.










Με εκτίμηση

Κίνηση Πολιτών Βύρωνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου