Σελίδες

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Επικίνδυνες οι ξύλινες κατασκευές στο Δήμο Βύρωνα



ΕΡΩΤΗΣΗ

Της Κίνησης Πολιτών "Βύρωνας και Τριγύρω"



ΠΡΟΣ

ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ



Κοινοποίηση προς:

-Δημοτικές Παρατάξεις – Δημοτικούς Συμβούλους

-Συλλογικότητες και Τοπικό τύπο



ΘΕΜΑ: "Περί των επικίνδυνων ξύλινων κατασκευών στο Δήμο Βύρωνα"


Ηδη από τον Ιανουάριο του 2019 έχουμε επισημάνει όπως και πολλοί πολίτες και άλλες κινήσεις πολιτών ότι οι ξύλινες κατασκευές είναι επικίνδυνες

Στο video βλέπετε την λικνιζόμενη πέργκολα στο ταπητουργείο

Από τότε τίποτα δεν έχει αλλάξει

Η Κίνηση πολιτών "Ενάργεια" είχε επισημάνει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα το 2023 κάνοντας μία καταγραφή σε όλες τις ξύλινες κατασκευές (Ταπητουργείο, 5ο και 11ο Δημοτικό, Πάρκο Αγίας Τριάδας)






https://vironasipolimas.blogspot.com/2023/09/blog-post_92.html

https://vironasipolimas.blogspot.com/2023/05/blog-post.html


Πάλι φυσικά δεν έγινε τίποτα παρά την απάντηση των τεχνικών υπηρεσιών ότι θα έχουν προγραμματιστεί συντηρήσεις.

Συγκεκριμένα: "Σχετικά με τις ξύλινες κατασκευές του Δήμου Βύρωνα αρκετές από αυτές θα ενταχθούνε για επισκευή στο μεγάλο έργο ανάπλασης του Κέντρου - Μεταμόρφωσης κλπ."



Φυσικά και πάλι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα.

Ερχόμαστε σε σημερινές φωτογραφίες στις πέργκολες έξω από τα δημοτικά επί της οδού Ταταούλων.

Μέχρι και οι σιδερένιοι σύνδεσμοι έχουν διαλυθεί. (φαίνονται και εκτεθειμένα καλώδια από την διπλανή κολώνα φωτισμού και όλα αυτά έξω από το 5ο και 11ο δημοτικό σχολείο)




Ιδιώτης μηχανικός μας εξέφρασε τη γνώμη του ότι αρκετές ξύλινες κατασκευές δεν επισκευάζονται πλέον και πρέπει να ξηλωθούν.




Κατόπιν αυτών, ΕΡΩΤΑΣΘΕ:

Θα δράσει άμεσα ο δήμος για τον έλεγχο / συντήρηση  / αποξήλωση των ξύλινων κατασκευών ή θα περιμένει μέχρι να γίνει κάποιο ατύχημα;

-Θα εξετάσετε την αναφορά μας; Θα ασχοληθεί η Τεχνική Υπηρεσία; Υπάρχουν σχεδιασμός και χρηματικό κονδύλιο που μπορεί να διατεθεί άμεσα για τις ως άνω εργασίες ή θα αφεθεί πάλι το θέμα στην τύχη του;


ΥΓ: Παρακαλούμε όπως, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, που θα χρεωθεί την ερώτησή μας, μας απαντήσει ΓΡΑΠΤΩΣ, με απόλυτο τρόπο και επί της ουσίας, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1, του άρθρου 4 (Διεκπεραίωση υποθέσεων από τη Διοίκηση) του ν. 2690/1999 (Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας): «α. Οι δημόσιες υπηρεσίες, οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και τα νομικά πρόσωπα δημόσιου δικαίου, όταν υποβάλλονται αιτήσεις, οφείλουν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των ενδιαφερομένων και να αποφαίνονται για τα αιτήματά τους μέσα σε προθεσμία πενήντα (50) ημερών….»).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου