Σελίδες

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ 5 ΚΑΙ 11 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΥΡΩΝΑ – ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ!



Τα σχολεία της πόλης μας, παρά τις συνεχείς ανακοινώσεις του δήμου για επισκευές, βρίσκονται αρκετά από αυτά σε άθλια κατάσταση. Θα αναφερθούμε στο κτιρίο του 5ου και 11ου Δημοτικού Σχολείου.


Ξεκινάμε από το πιο σοβαρό από όλα: Τσιμεντένιοι στύλοι φωτισμού με τα σίδερα να φαίνονται πλέον σκουριασμένα εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και κομμάτια τσιμέντο να αποσπώνται συνεχώς ή να είναι έτοιμα να πέσουν.

Αν τραυματιστεί κάποιο παιδί ποιος θα αναλάβει την ευθύνη από τον δήμο;

Δεν το συζητούμε καν ότι θα έπρεπε να έχουν αλλαχθεί ΧΘΕΣ!


 








Και από την πλευρά της Ταταούλων αλλά και από την πλάγια είσοδο επί της οδού Βενετίας, τα τσιμέντα έχουν διαβρωθεί. Είναι επικίνδυνα το δίχως άλλο και πρέπει άμεσα να γίνουν επισκευές.


 






Σχεδόν επί το σύνολο της οδού Ταταούλων και επί της αρχής της οδού Βενετίας τα κάγκελα είναι πολύ χαμηλά. Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές ότι πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να πηδήσει μέσα και να βγει ξανά έξω σε δευτερόλεπτα. Αν και υπάρχουν επιτηρητές στα διαλείμματα ωστόσο έχουν πολλές φορές γίνει αναφορές στα social media για ύποπτα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν πέριξ των σχολείων στα νταμάρια. Δεν χρειάζεται πιστεύουμε καν να αναφέρουμε ότι το κάγκελο των 50 πόντων ύψος δεν πρόκειται να εμποδίζει κανέναν που θέλει να προξενήσει καταστροφές στα σχολεία να μπει μέσα.

 




 


Για όλα αυτά ο δήμος έβγαλε προκήρυξη για 4 φύλακες με σύμβαση για όλα τα σχολεία του δήμου. Προφανώς έχει λεφτά για πέταμα και του έρχεται φθηνότερα να πληρώνει για βανδαλισμούς, σπαμένες βρύσες (και κλοπές υπολογιστών όπως πριν ένα μήνα) παρά να προσλάβει ικανό αριθμό φυλάκων.



Από πέρυσι τον Νοέμβριο είναι καμένοι οι κάδοι ανακύκλωσης (μαζί με τα φωτιστικά σώματα) στα σχολεία στα Νταμάρια στην Ταταούλων, η δημοτική αρχή δεν τους αντικατέστησε ποτέ, ούτε και τον φωτισμό και τώρα έβαλε στην θέση τους κάδο για κλαδέματα. Προφανώς κάποιοι στον δήμο είναι εκτός τόπου και χρόνου... Σου λέει οι μαθητές και τα σχολεία δεν έχουν χαρτιά, τενεκεδάκια ή πλαστικά για ανακύκλωση, κλαδεύουν τα δέντρα όμως και πρέπει να βάζουν κάπου τα κλαδιά!! 
Το βαν που περνάει για συλλογή ανακυκλώσιμου υλικού από τα σχολεία μόνο ως "μπάλωμα" της κατάστασης μπορεί να χαρακτηριστεί, ενώ δεν υπάρχει ούτε κάδος ανακύκλωσης γυαλιού για το τζαμάδικο απέναντι απο τα σχολεία.

 


Γρήγορη σύνδεση στο Internet δεν υπάρχει (παρότι από την περιοχή διέρχονται οπτικές ίνες) και ο δήμος είχε παραχωρήσει 3 ΟΛΟΚΛΗΡΑ TABLET για τις ανάγκες όλου του σχολείου.

Προσφάτως μόνο ήρθαν κάποιοι καινούργιοι υπολογιστές, ενώ ακόμα και με χορηγίες θα μπορούσε να βρει υπολογιστές επίσης για την αίθουσα πληροφορικής αλλά και για χρήση των εκπαιδευτικών για τηλεκπαίδευση, αντ΄ αυτού τα παιδιά «εκπαιδεύονται» σε υπολογιστές 10ετίας και 15ετιάς.


Συνάμα με τα ηλεκτρολογικά προβλήματα (ακόμα και την έλλειψη λαμπτήρων) η ανικανότητα 8 χρόνων της δημοτικής αρχής συνθέτει ένα σκηνικό επικίνδυνο και δύο σχολεία ακατάλληλα για μαθητές εν έτη 2022.
 
 

Μέχρι και περιστέρια φώλιαζαν μέσα στο σχολείο

 

Εδώ βλέπετε τους τοίχους στα σχολεία στην Ταταούλων περασμένους με αστάρι για το Street Art Festival στο 5ο και 11ο δημοτικό, ενώ στο μεταξύ βλέπετε ότι έχουν αποκολληθεί ολόκληρα κομμάτια τσιμέντο και φαίνονται τα σίδερα.

Καλό το Street Art Festival αλλά για ακόμα μία φορά ο δήμος έχει μείνει στην βιτρίνα χωρίς επί της ουσίας να προχωρά σε επισκευή επικίνδυνων βλαβών στα σχολεία από τις οποίες μπορεί να προκληθούν ατυχήματα.







Ζητούμε άμεσα την παρέμβαση του δήμου για την αποκατάσταση του συνόλου των προβλημάτων στα σχολεία. Οποιαδήποτε περαιτέρω καθυστέρηση αποτελεί τεράστια ανευθυνότητα.



Κίνηση Πολιτών «Βύρωνας και Τριγύρω»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου