Σελίδες

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Ήρθε η ώρα να μας πουν πόσο κόστισε η ανακατασκευή των Παιδικών Χαρών, έφθασε η ώρα ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ το πόσο έπρεπε να κοστίσουν

Με την Αρ. Πρωτ.: 12407/07-07-2020 ζητήσαμε να συζητηθεί επιτέλους στο Δημοτικό Συμβούλιο το κόστος των Παιδικών Χαρών που έχουν ήδη ανακατασκευαστεί, γιατί αφενός μεν κόστισαν κατά 1/3 λιγότερα χρήματα από όσα διατείνεται η Διοίκηση, αφετέρου δε γιατί εκφράζονται αμφιβολίες ακόμη και για τα δαπανηθέντα ποσά.

 ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Των συλλογικοτήτων «Ενάργεια» & «Βύρωνας και τριγύρω»

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΒΥΡΩΝΑ

Κοιν. : Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Βύρωνα, δια του Προέδρου του κ. Γεωργίου Πλακίδα.

ΘΕΜΑ: «Αίτημα για συζήτηση στο Δ.Σ. του κόστους των Παιδικών Χαρών που έχουν ανακατασκευαστεί καθώς και διαφόρων θεμάτων που τις αφορούν»
Δήμαρχε,

Όπως γνωρίζετε στις 9 Μαρτίου 2020, στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκε το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Συζήτηση επί του αιτήματος Πολιτών Βύρωνα σχετικά με την ανακατασκευή των υπολοίπων έντεκα (11) Παιδικών Χαρών στο Δήμο Βύρωνα».

Επειδή, πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γεώργιος Πλακίδας, πλησίασε τον μοναδικό εκπρόσωπο των τριών συλλογικοτήτων («Ενάργεια», «Δημοκρατική Ενότητα Βύρωνα», «Βύρωνας και τριγύρω») που είχαν φέρει το θέμα προς συζήτηση στο Δ.Σ., τον δημότη Βύρωνα κ. Βούρτση Ν., και τον ρώτησε, εάν συμφωνούσε, μαζί με τις 11 Παιδικές Χαρές που αναφερόταν στο θέμα, να συζητηθούν και τα πεπραγμένα της Διοίκησης και της Τεχνικής Υπηρεσίας σχετικά με τις μέχρι τότε ανακατασκευασμένες δεκατρείς (13) Παιδικές Χαρές, όπου όπως ήταν φυσικό από την πλευρά του εκπροσώπου των τριών (3) συλλογικοτήτων δεν υπήρξε καμία αντίρρηση, αντίρρηση όμως εκφράστηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης του θέματος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Καραγιάννη Μιχάλη, μόλις ο ομιλητής αναφέρθηκε, με βάση τα όσα είχαν προσυμφωνηθεί με τον Πρόεδρο, στις ανακατασκευασμένες Παιδικές Χαρές, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με λεχθέντα του Προέδρου: «Ήταν πρότασή μου αλλά επειδή μάλλον δεν θα προλάβουμε ας το αφήσουμε για άλλο», το θέμα των Παιδικών Χαρών παραπεμπόταν για άλλο δημοτικό συμβούλιο,  βλέπε συνημμένο έγγραφο ν. 1, Απόσπασμα από τα Πρακτικά της 5ης Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Μαρτίου 2020, σελ. 98,

Επειδή, στα διάφορα έντυπα όπου δίνετε συνεντεύξεις αλλά και στις ανακοινώσεις που δημοσιοποιεί το Γραφείο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου υπάρχουν οι δηλώσεις σας που αναφέρουν ότι, η δαπάνη για την ανακατασκευή των δώδεκα (12) Παιδικών Χαρών του Δήμου χρηματοδοτήθηκε με το ποσό 1.200.000 ευρώ, πράγμα που αφενός μεν δεν αληθεύει, γιατί δεσμεύτηκαν συνολικά 1.178.000 ευρώ, 

και συγκεκριμένα, το ποσό των 198.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, με το οποίο ανακατασκευάστηκαν οι Παιδικές Χαρές:

1.    Καραολή και Δημητρίου
2.    Πάρκο Ραιδεστού
3.    Αγ. Γεωργίου Καρέα
4.    Προσφυγικά Καρέα (οδός Κισσού)
 
και το ποσό των 980.000 ευρώ από την Περιφέρεια, με το οποίο ανακατασκευάστηκαν οι Παιδικές Χαρές:

1.    Πλατεία Βαρουτίδη (Αγαλματάκια)
2.    Μανώλη (Αλαμάνας και Αθ. Διάκου)
3.    Πάρκο Νέας Ελβετίας
4.    Ντάνκαν (δίπλα στη σχολή χορού)
5.    Πάρκο Ανάληψης
6.    Πλατεία Γράμμου (Τσιρακοπούλου)
7.    Αγ. Τριάδα
8.    Πάρκο Δ. Νικολαΐδη (μόνο το τμήμα εκείνο που βρίσκεται στη συμβολή Β. Αντωνιάδη)
 
αφετέρου δε, αφήνετε –σκοπίμως;- να εννοηθεί από τους απλούς πολίτες ότι κόστισαν και τόσο, δηλαδή, 1.200.000 ευρώ, ενώ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βύρωνα, ως απάντηση σε αίτημα της συλλογικότητας "Ενάργεια" –και κατόπιν διαμεσολάβησης του Συνηγόρου του Πολίτη- η δαπάνη για την ανακατασκευή δέκα (10) Παιδικών Χαρών ήταν 634.500 ευρώ, και άρα το συνολικό κόστος αυτών δεν πρέπει να ξεπερνά τις 800.000 ευρώ, βλέπε συνημμένο έγγραφο ν. 2,
 
Για τους ανωτέρω λόγους, οι κάτωθι υπογράφοντες πολίτες, Αιτούμαστε τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του θέματος του κόστους των Παιδικών Χαρών που έχουν μέχρι σήμερα ανακατασκευαστεί, καθώς και των ζητημάτων που αφορούν σε αυτές όπως:
 
α) Η συντήρηση των Παιδικών Χαρών. Η διετής σύμβαση με τον εργολάβο τελειώνει το 2021, και αυτή δεν περιλαμβάνει παρά μόνο τη χρήση. Πως σκοπεύει να αντιμετωπίσει η Δημοτική Αρχή το πρόβλημα αυτό αλλά και εκείνο των βανδαλισμών;
 
β) Η καθαριότητα των Παιδικών Χαρών. Υπενθυμίζουμε την Έκθεση της Υγειονομικής Υπηρεσίας για την Παιδική Χαρά της πλατείας Βαρουτίδη, βλέπε συνημμένο έγγραφο ν. 3.
 
γ) Η φύλαξη των Παιδικών Χαρών. Αν οι Παιδικές Χαρές δεν κλειδώνουν το βράδυ και δεν φυλάσσονται, πέρα από την επικινδυνότητα και την ασφάλεια των εισερχομένων, πολύ σύντομα οι χώροι θα καταστραφούν.
 
δ) Ο περιβάλλων χώρος της Παιδικής Χαράς της Ανάληψης, δηλαδή, το Πρότυπο Πάρκο Αναψυχής (sic!)...
 
ε) Τα επικίνδυνα κράσπεδα της Παιδικής Χαράς της Αγίας Τριάδος, βλέπε συνημμένη φωτογραφία ν. 1, όπου, με τη συγκεκριμένη κατασκευή του κρασπέδουεύκολα μπορεί να συμβεί ένα ατύχημα σε κάποιο από τα παιδιά που παίζουν ή τρέχουν σε αυτή (η λύση του προβλήματος, σας έχει ήδη προταθείhttps://vironasipolimas.blogspot.com/2020/03/blog-post_68.html βλέπε συνημμένη φωτογραφία ν. 2, ), καθώς και ο περιβάλλων χώρος αυτής, το Άλσος της Αγίας Τριάδας.





Τέλος, σας Υπενθυμίζουμε ότι, το Άρθρο 5 «Δημοσιότητα των συνεδριάσεων» “Αναφορές – Προτάσεις - Πληροφόρηση Πολιτών”, παρ. 6 αναφέρει ότι:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο συζητά υποχρεωτικά προτάσεις που κατατίθενται σ` αυτό από τουλάχιστον είκοσι πέντε (25) άτομα για την επίλυση ζητημάτων αρμοδιότητας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη σχετική απόφαση που ελήφθη».

Βύρωνας, 6 Ιουλίου 2020

Οι υπογράφοντες

Ακολουθούν τα προαναφερόμενα συνημμένα έγγραφα









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου