Σελίδες

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Αφισοκολλήσεις: Μπορεί να υπάρχει πολιτικός πολιτισμός στον Βύρωνα;

1η δημοσίευση στο "Βύρωνας η πόλη μας" 

https://vironasipolimas.blogspot.com/2019/01/blog-post_9.html


Με το πρώτο εκλογικό κέντρο υποψηφίου να κάνει δειλά δειλά την εμφάνιση του στον Βύρωνα, είδαμε και τις πρώτες αφισοκολλήσεις, Χρυστοστόμου Σμύρνης 58 και Ευαγγελικής Σχολής.



 

Δεν αναφερόμαστε συγκεκριμένα στον εικονιζόμενο υποψήφιο, αφού είναι γνωστό ότι, μόλις αρχίσει για τα καλά η προεκλογική περίοδος όλοι τον ίδιο θα κάνουν, κολλώντας αφίσες όπου βρουν.

Γελοίες δικαιολογίες του στυλ ναι αλλά το μαγαζί είναι ξενοίκιαστο ή ότι όλοι το ίδιο κάνουν, τις αναφέρουμε εκ των προτέρων, πριν τις εκστομίσει κάποιος ως επιχειρήματα.

Η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ

Στο "Βύρωνας η Πόλη μας" υπάρχει αναφορά για προεκλογικές αφίσες που βρίσκονται ακόμα αναρτημένες από τις τελευταίες εκλογές του 2014.

Αναρωτιόμαστε αν το 2019 πλέον μπορεί να υπάρξει πολιτικός πολιτισμός στον Δήμο μας.

Να συμφωνήσουν όλοι, η Διαπαραταξιακή Επιτροπή που πρόκειται να συγκληθεί, το Δημοτικό Συμβούλιο που θα επικυρώσει τις αποφάσεις της και βέβαια οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, να μην κολλήσουν αφίσες, τις οποίες κλασικά μετά δεν πρόκειται να μαζέψουν ποτέ.

Όπως συμβαίνει εδώ και χρόνια στην δυτική Ευρώπη, όπου διεξάγουν τον προεκλογικό τους αγώνα μέσω διαδικτύου και social media.

Δεν μπορεί να καμώνονται και να μιλούν για οικολογική συνείδηση και τόσο χαρτί και χρήματα να πηγαίνουν πεταμένα σε αφίσες.

Ούτε φυσικά θα πρέπει να επαναληφθούν φαινόμενα όπως αυτά που περιγράψαμε, την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016, στο άρθρο μας:

"ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ"  σχετικά με τις εκλογές του 2010. Αξίζει να του "ρίξετε μια ματιά":
  
Αν πολιτικός πολιτισμός δεν μπορεί να υπάρξει ούτε το 2019, πότε περιμένουμε να συμβεί αυτό; το 2060; ή μήπως ποτέ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου