Σελίδες

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Εκ νέου βανδαλισμοί στο παλιό 4ο Δημοτικό Σχολείο


Εκ νέου βανδαλισμοί και παράνομη είσοδος στο παλιό 4ο Δημοτικό Σχολείο, αυτή την φορά από την πίσω πλευρά από το νηπιαγωγείο όπου υπάρχει παραβίαση και στο κεντρικό κτίριο.

Τι είναι τόσο δύσκολο στο να σφραγιστεί το κτίριο η επιτέλους να βγεί άδεια κατεδάφισης δεν μπορούμε να καταλάβουμε.

Προσωπικά θεωρούμε ότι καμία δημόσια υπηρεσία δεν πρέπει να κάνει διακοπές το καλοκαίρι και περιμένουμε άμεση παρέμβαση.

 









Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

Πάρκο Πέτρου και Παύλου στον Υμηττό - Συνέχιση της αδιαφορίας από την Δημοτική Αρχή

 ΠΡΟΣ

Γραφείο Δημάρχου - Δήμος Δάφνης Υμηττού
Υπηρεσία Περιβάλλοντος
Τεχνική Υπηρεσία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Δημοτικές Παρατάξεις
Τοπικά μέσα ενημέρωσης

Αξιότιμοι κύριοι

Επανερχόμαστε στο από 14-04-2024 και 07-06-2024 μυνήματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που σας είχαμε αποστείλει

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στο Πάρκο Πέτρου και Παύλου στον Υμηττό. Λόγω της απαγόρευσης πρόσβασης που απόφασισε η δημοτική αρχή για τον κίνδυνο πυρκαγιάς στα άλση, στην πόρτα που έλειπε έβαλαν ένα κομμάτι σύρμα από την περίφραξη (που έτσι κι αλλίως είναι διαλυμένη σε πολλά σημεία) τα πάντα ξέρα (δέντρα ξερά ξεριζωμένα, ποτίστικαν μόνο μία περίοδο προεκλογικά) κάγκελα διαλυμένα, αυτοποτιζόμενα διαλυμένα και σκουπίδια παντού. Τα όσα έχουμε γράψει για την άθλια κατάσταση του πάρκου από τις 7 Ιουνίου εξακολουθούν να ισχύουν. Στα μύνηματα που είχαμε αποστείλει στις υπηρεσίες του δήμου, ουδέποτε λάβαμε αριθμό πρωτοκόλου η απάντηση. Κοινοποιούμε και πάλι σήμερα και με τις νέες φωτογραφίες.








Και εδώ βρίσκονται φωτογραφίες τόσο από Πέτρου και Παύλου, όπου βλέπετε ότι έχουν ξεραθεί όλα τα φυτά λόγω έλειψης ποτίσματος, αλλά και από το παρκάκι που περικλείεται από τις οδούς Ανδριανοθύρων, Τραπεζούντος και Εθνικής Αντιστάσεως στη Δάφνη. Κάποτε πράσινο, μέχρι που πριν 2 χρόνια εγκαταλείφθηκε λόγω βλάβης στην υδροδότητηση όπως είχε αναφέρει η υπηρεσία του δήμου και ξεράθηκε και το γκαζόν και κάποια θαμνώδη φυτά που υπήρχαν. Να μας εξηγήσει επίσης η αρμόδια υπηρεσία πως ξεραίνονται τα πλατάνια στην πλατεία Υμηττού καλοκαιριάτικα.







Ακολουθεί επανάληψη και του email μας από 07/06/2024




Εντελώς απαράδεκτη η κατάσταση στο πάρκο Πέτρου και Παύλου στον Υμηττό


Στην οδό Χρυσάφης και οι δύο λάμπες του οδοφωτισμού είναι καμένες εδώ και πολλούς μήνες.
Μπάζα και εγκατάλειψη παντού.
Το παρκάκι στις οδούς Χρυσάφης και Σεβδικίου δεν έχει κανένα απολύτως φωτιστικό σώμα. Την νύχτα δεν είναι προσβάσιμο. Ούτε αυτοποτιζόμενο λειτουργεί. Τα πάντα ξεραίνονται.
Το ίδιο και στο μέρος του πάρκου μεταξύ Φίλωνος και Χρυσάφης καμία παροχή ύδατος, κανένα φωτιστικό σώμα.
Από την οδό Χρυσάφης νεαρά παιδιά χρησιμοποιούν ένα μονοπάτι με κρεμνά 5 μέτρων για να μπουν στο χώρο της δεξαμενής της ΕΥΔΑΠ. Θα κάνει κάτι ο δήμος πριν γίνει ατύχημα;
Στο κάτω μέρος του πάρκου επί της Αργυρουπόλεως, στα σκαλιά που οδηγούν στην εκκλησία το αυτοποτιζόμενο επίσης δεν λειτουργεί και όλα ξεραίνονται.
Πάρα πολλά ξερά πεύκα που δεν αντικαθίστανται οδηγούν χρόνο με το χρόνο στην αποψίλωση του πάρκου και μετατροπή του σε κρανίου τόπο.
Ο μόνος φωτισμός στην περιοχή προέρχεται από την εκκλησία που η ίδια έχει ενισχύσει τα υπάρχοντα φωτιστικά σώματα με led. Τα υπάρχοντα σώματα μέσα στο πάρκο είτε δεν λειτουργούν είτε είναι κατεστραμμένα.










Με εκτίμηση

Κίνηση Πολιτών Βύρωνα

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Πότε επιτέλους θα λειτουργήσει η δημοτική συγκοινωνία και τον Αύγουστο;

Κάθε χρόνο στο ίδιο έργο θεατές, ανεξαρτήτως δημοτικής αρχής. Η δημοτική συγκοινωνία κλείνει όλο τον Αύγουστο λόγω αδειών... Γιατί έκατσες στο Βύρωνα τον Αύγουστο και θέλεις συγκοινωνία και δεν πήγες Μύκονο και Σαντορίνη; Πάρτο τώρα με τα πόδια και πρόσεχε την ζέστη. Να έχεις μαζί σου νερό και ισοτονικά. Αν υπάρξει πρόβλημα πήγαινε μέχρι το κέντρο υγείας.


Μας θυμίζει λίγο την υπόθεση με τους παιδικούς σταθμούς που έκλειναν επίσημα 1η Αυγούστου αλλά δεν λειτουργούσαν από τις 31 Ιουλίου λόγω απολύμανασης και την 1η Σεπτεμβρίου που θα έπρεπε να ανοίξουν πάλι δεν λειτουργούσαν λόγω καθαρισμού.

Δεν μπορεί να υπάρξει επιτέλους κάποιος προγραμματισμός αδειών ώστε να λειτουργεί η δημοτική συγκοινωνία το καλοκαιρί; Τόσο δύσκολο είναι;

Αλλά δυστυχώς ποιος έχασε τον προγραμματισμό για να τον βρεί ο Δήμος Βύρωνα.



Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Περί του νέου πυροφυλάκειου και του Αναψυκτήριου Αρτεμις

Θαυμάζουμε το νέο πυροφυλάκειο στην τοποθεσία Αρτεμις στον Υμηττό. Θαυμάσαμε και τα εγκαίνια. Παρατηρήσαμε βέβαια ότι είναι λίγο στην άκρη. 

Εχει προηγηθεί κάποια μελέτη η στο τέλος τα νερά του χειμώνα και οι διαβρώσεις του εδάφους θα το φέρουν τούμπα; Αλήθεια για το ίδιο το αναψυκτήριο Αρτεμις θα γίνει ποτέ τίποτα; έστω να κατεδαφιστεί; Ναι μεν είναι στη ζώνη προστασίας του Υμηττού αλλά το ίδιο ίσχυε και για το σκοπευτήριο... Τροφή για σκέψη...






Θα βρεθει λύση επιτέλους με τους εργολάβους οπτικών ινών;

Δουλειές του ποδαριού στην Αγίας Σοφίας και εργασίες οπτικών ινών που δεν τελειώνουν ποτέ. Βλέπουμε και ένα κόψιμο ακριβείας σωλήνα με καλώδια ηλεκτροδότησης. Αραγε τα έργα θα τελειώσουν η θα έχουμε κλασικά σκάψιμο και μετά τις ασφαλτοστρώσεις; Επαγγελματίας μηχανικός πληροφορικής μας εξέφρασε την άποψη του ότι δεν είναι αρκετό το βάθος τοποθέτησης των οπτικών ινών και πιθανότατα το φρεζάρισμα θα προκαλέσει πολλές βλάβες.


Θα υπάρξει επιτέλους ουσιαστική συνεννόηση με τους εργολάβους που σκάβουν ανεξέλεγκτα τους δρόμους;




Τοποθέτηση νέων πινακίδων τηλεματικής - Πλήθος άλλων εκτός λειτουργίας

Βλέπουμε σε κεντρικά σημεία του Δήμου Βύρωνα την τοποθέτηση νέων πινακίδων τηλεματικής για ενημέρωση των πολιτών. Για τι πράγμα θα μας ενημερώνουν ακριβώς για το ότι δεν δουλεύει τίποτα και οι δρόμοι είναι χωράφια; Μετά τον ένα χρόνο υποστήριξης από τον εργολάβο θα καταλήξουν και αυτές άχρηστες; 

 

Δείτε και έξω από το ΚΕΠ το νεκροταφείο πινακίδων της Δημοτικής Συγκοινωνίας (Δημαρχία Χαρδαλιά) και Ελεγχόμενης Στάθμευσης (Δημαρχία Κατωπόδη) κάθε Δημοτική αρχή μας φυτεύει πινακίδες, άχρηστες μετά από 1-2 χρόνια και χρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για σοβαρά προβλήματα του δήμου ξοδεύονται χωρίς λόγο. Στο ίδιο έργο θεατές και στην δεύτερη φωτογραφία και αφίσα για παράσταση θεάτρου σκιών.




Παιδική Χαρά ταπητουργείου - Πλήρης εγκατάληψη

Παιδική Χαρά ταπητουργείου. Κούτσουρα και εγκατάλειψη παντού. Πολλά από τα καινούργια φωτιστικά σώματα δεν λειτουργούν. Εχουμε απευθύνει αίτημα σχετικά στην πλατφόρμα του δήμου από τον Μάρτιο ΔΒ-46-01002063 – 10-03-2024, ακόμα έτσι έχουν μείνει.

Κανείς δεν ακούει, φωνή βοώντος εν τη ερήμω... Ο τελευταίος φεύγοντας να κλείσει την πόρτα..