Σελίδες

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Βανδαλισμένα τα αγαλματάκια στην Πλατεία Βαρουτίδη, σε άθλια κατάσταση όλη η πλατεία


Επισκεφθήκαμε σήμερα την Πλατεία Βαρουτίδη, και με θλίψη είδαμε βανδαλισμένα τα "αγαλματάκια" στο έλεος της τύχης τους.

Στο ένα λείπει το πέλμα από το ένα πόδι ενώ έχει και μία τρύπα στην πλάτη, και στο άλλο ολόκληρο το πόδι. Είναι θέμα χρόνου πριν περάσει κάποιος παλιατζής και τα πάρει για πρώτη ύλη χαλκού.

Η πλατεία είναι γεμάτη από κουτσουλιές των περιστεριών που ταΐζουν οι περίοικοι, κουτσουλιές είναι γεμάτη ακόμα και η βρύση, καθιστώντας την επικίνδυνη για να πιεις νερό, ενώ όσο κάτσαμε εκεί είδαμε και κυρίες να βγάζουν βόλτα τα σκυλάκια τους τα οποία αφόδευαν ελεύθερα στην πλατεία.

Καλώδια επίσης εξέχουν από το έδαφος σε θέσεις που κάποτε υπήρχαν στύλοι φωτισμού.

Στην ίδια πλατεία με αυτή την κατάσταση ο Δήμαρχος ανακαίνισε την παιδική χαρά αφού είναι τόσο ασφαλές και υγιεινό το περιβάλλον για να παίζουν τα παιδιά.

Η παιδική χαρά έχει μέσα σκουριασμένους στύλους φωτισμού (εδώ δεν μπήκαν στον κόπο να τους βάψουν τουλάχιστον από την μέση και κάτω όπως στην παιδική χαρά της Ραιδεστού) αλλά και χωρίς λάμπες.

Επίσης ο προστατευτικός τάπητας είναι και αυτός γεμάτος κουτσουλιές περιστεριών, με τεράστιο κίνδυνο μόλυνσης αν τις ακουμπήσουν τα παιδιά.

Για τις μολύνσεις από τα περιστέρια διαβάζουμε.

Όλα τα παραπάνω έχουν καταστήσει την πλατεία αφιλόξενη προς οποιονδήποτε.

Ας αναλογιστεί η δημοτική αρχή την κατάσταση και ας κάνει αυτοκριτική για το έργο που παραδίδει.

"Επίσης η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού περιστεριών στα αστικά κέντρα , τα οποία βρίσκουν καταφύγιο σε πλατείες εκκλησιών, πάνω σε υψηλά κτίρια , σε κάγκελα και στέγες σπιτιών, πάνω σε κλιματιστικά,σε ταμπέλες καταστημάτων δεν είναι μόνο πρόβλημα αισθητικής φύσεως αλλά και υγιεινής. Τα περιστέρια είναι φορείς  παθογόνων οργανισμών μπορούν να μεταδώσουν μία σειρά από μυκητώδεις μολύνσεις και ασθένειες σε ανθρώπους και ζώα όπως, εγκεφαλίτιδες και πνευμονίτιδες. 
τσιμπούρια,ψείρες,εγκεφαλίτιδα.,ασθένεια των πνευμόνων ,σαλμονέλα και χλαμυδίωση .
Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρούνται «αστικά παράσιτα» όπως οι αρουραίοι και τα ποντίκια." 

http://axivenpestcontrol.gr/pestpedia-asthenies/asthenies-kai-katapolemish-peristerion



 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου