Σελίδες

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Λόφος Κοπανά: Πρόταση διαπράγματευσης προς τους δήμους από τους ιδιώτες διεκδικητές

 Αποκαλυπτική είδηση

  
Πλήρη αποχαρακτηρισμό της δασικής έκτασης και την οικοπεδοποίηση του Λόφου Κοπανά, επιδιώκουν οι ιδιώτες- διεκδικητές.
 
Εξώδικη δήλωση με πρόταση διαπραγμάτευσης έχουν αποστείλει στους δήμους Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού οι ιδιώτες διεκδικητές του λόφου Κοπανά

Η δημοτική αρχή Βύρωνα προχωρά τις νομικές διαδικασίες ανεξάρτητα από τον δήμο Δάφνης-Υμηττού χωρίς να ενημερώσει κανέναν
Καμία εμπιστοσύνη στη δημοτική αρχή για τον τρόπο που χειρίστηκε και χειρίζεται το θέμα του Λόφου Κοπανά

Για άλλη μία φορά η δημοτική αρχή Κατωπόδη αφήνει στο σκοτάδι τους κατοίκους και το δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν την δασική έκταση του λόφου Κοπανά και τις δημοτικές εγκαταστάσεις στο νταμάρι της Εργάνης.











Αντιληφθήκαμε πως σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δάφνης-Υμηττού στις 29/9/21 υπήρξε ενημέρωση πως:
  • Από τις 24/9/21 είναι ενήμερες οι δημοτικές αρχές Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού για πρόταση παραίτησης από τη διεκδίκηση της έκτασης στο λόφο Κοπανά από τους ιδιώτες διεκδικητές εφ' όσον τους παραχωρήσουν 20 στρέμματα από αυτή την έκταση (σ.σ. περίπου το 19% της έκτασης) ως οικοδομήσιμα άρτια οικόπεδα εντός σχεδίου πόλεως.
  • Η πρόταση αυτή έχει κοινοποιηθεί από τις 23/9/21 με εξώδικη επιστολή των εναγόντων. Σε αυτήν οι ενάγοντες ενημερώνουν επίσης πως θα κινηθούν άμεσα για τον προσδιορισμό της αίτησης αναιρέσεως στον Άρειο Πάγο.
  • Ενημερώνει επίσης ο δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού πως ο δήμος Βύρωνα πλέον κινείται αυτόνομα για τη δικαστική διαδικασία και ζητά προσδιορισμό της προσφυγής  στον Άρειο Πάγο για την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου για τον 5/2022, ενώ η δημοτική αρχή Δάφνης-Υμηττού έχει άλλη γνώμη.
Κατόπιν των παραπάνω σειρά αμείλικτων ερωτημάτων προκύπτουν για τη δημοτική αρχή Κατωπόδη:
  • Γιατί η δημοτική αρχή του Βύρωνα δεν ενημέρωσε κανέναν για τις εξελίξεις αυτές; Για ποιο λόγο για άλλη μία φορά αφήνει το δημοτικό συμβούλιο και τους κατοίκους του δήμου σε απόλυτη άγνοια για ένα τόσο σοβαρό θέμα;
  • Γιατί η δημοτική αρχή του Βύρωνα είχε ανακοινώσει από το τελευταίο καλοκαίρι πως θα προχωρήσει σε σειρά κινήσεων με στόχο τη δημοσιοποίηση του θέματος (συναυλίες, εκδηλώσεις κ.λπ.) έχει επιλέξει -για άλλη μία φορά επίσης- να μην κάνει τίποτα και να μην κινητοποιήσει τους κατοίκους;
  • Γιατί ενώ είχε επίσης ανακοινώσει το τελευταίο καλοκαίρι ο δήμαρχος πως θα κινηθεί σε κοινή γραμμή με το δήμο Δάφνης-Υμηττού και με το ελληνικό δημόσιο, επιλέγει τώρα να διαχωρίσει τη θέση του στη νομική διαδικασία και να κινηθεί αυτόνομα, τη στιγμή που όλο το νομικό κλίμα είναι ιδιαίτερα δυσμενές;
  • Που αποσκοπεί η δημοτική αρχή με την παραπάνω τακτική;
Οι κινήσεις της δημοτικής αρχής μόνο ερωτηματικά προκαλούν και κρίνουμε πως δεν συμβάλλουν στην επιτυχή έκβαση της υπόθεσης.

Για άλλη μία φορά οι κάτοικοι της πόλης μένουν εκτεθειμένοι από τους ιθύνοντες του δήμου και καλούνται να υπερασπιστούν τους ελεύθερους χώρους και την ποιότητα ζωής τους στην πόλη απέναντι στη σιωπή και στους τυχοδιωκτισμούς της δημοτικής αρχής.

Η πιθανή απώλεια της δημόσιας έκτασης του λόφου Κοπανά και η πολύπλευρη ζημία που θα προκύψει για το δήμο και τους δημότες -αν τελικά φθάσουμε εκεί- θα είναι η σφραγίδα και η ιστορική μνήμη που θα συνοδεύσει την δημοτική αρχή Κατωπόδη και όσους συμμετέχουν σε αυτή.

Θεωρούμε πως η πλήρη διαφάνεια και η κινητοποίηση των κατοίκων για να παραμείνει ο λόφος Κοπανά δημόσια δασική έκταση και οι εγκαταστάσεις στο νταμάρι της Εργάνης δημόσιες και ελεύθερα προσβάσιμες είναι μονόδρομος.

Εδώ μπορείτε να δείτε την εξώδικη επιστολή-πρόταση των ιδιωτών διεκδικητών προς τους δήμους Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού:

Εδώ μπορείτε να δείτε την επίμαχη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού.
Κοιτάξτε τις χρονικές στιγμές:
  • 00.54.40-00.56.19
  • 01.04.27-01.05.13
  • 02.26.30-02.27.21
  • 02.38.22-02.39.02
Ρωγμή στην Ενημέρωση


Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021

Τραγική η κατάσταση στην Παιδική Χαρά του άλσους Πέτρου και Παύλου

Τραγική η κατάσταση στην Παιδική Χαρά του άλσους Πέτρου και Παύλου. Όλες οι κούνιες είναι κατεστραμμένες ενώ λαμβάνουν χώρα και βανδαλισμοί.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι οτι η πόρτα είναι τάχα κλειδωμένη ενώ η περίφραξη όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες είναι παραβιασμένη σε πολλά σημεία.

Σε άλλο σημείο του πάρκου υπάρχει μόνο μισή πόρτα όπως είχε επισημάνει και ο κ. Αργιανάς.

Ο φωτισμός την νύχτα είναι ελλειπής αφού όλες οι λάμπες που είχαν τοποθετηθεί στα σκαλιά που οδηγούσαν στην εκκλησία έχουν καεί.

Το γήπεδο μπάσκετ επίσης δεν έχει πόρτα για να κλείνει, έχει αφαιρεθεί σε παλαιότερο χρόνο.

Το μόνο που κλειδώνει και είναι περιποιημένο και φροντισμένο είναι το γήπεδο τέννις που έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτες.

Αν παρατηρήσετε θα δείτε οτι το ίδιο συμβαίνει και σε όλα σχεδόν τα γήπεδα τέννις του δήμου όπου υπάρχουν.

Προφανώς είναι άθλημα που δεν απευθύνεται σε "πλέμπα" και γι' αυτό τα γήπεδα χρίζουν διαφορετικής αντιμετώπισης.

Απευθύνουμε έκκληση προς την δημοτική αρχή να φροντίσει άμεσα για την αποκατάσταση όλων των παραπάνω βλαβών το συντομότερο.









Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021

Πρόστιμο 400 ευρώ σε όσους βάζουν καρέκλες και καφάσια σε θέσεις πάρκινγκ

 



Oι Έλληνες είναι από τη φύση τους ευρηματικοί, και κάποιοι που βάζουν καρέκλες, σκαμπό, καφάσια, τσιμεντόλιθους, τενεκέδες και ότι άλλο μπορεί να τους φανεί χρήσιμο για να καπαρώσουν μια θέση πάρκινγκ, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας απειλούνται με πρόστιμο 400 ευρώ.

 

Το άρθρο 48 του Κ.Ο.Κ. προβλέπει:

Κατάληψη τμήματος οδού και πεζόδρομου

1. Η προσωρινή ή διαρκής κατάληψη τμήματος του οδοστρώματος με εγκαταστάσεις ή εμπόδια απαγορεύεται, ιδιαίτερα αν με αυτά παρεμποδίζεται η κυκλοφορία, η επιτρεπόμενη στάση ή στάθμευση οχημάτων ή περιορίζεται η ορατότητα αυτών που χρησιμοποιούν τις οδούς.

2. Κατ’ εξαίρεση της διάταξης της προηγούμενης παραγράφου, μπορεί να επιτραπεί σε έκτακτες περιπτώσεις ή ζώνες μικρής κυκλοφορίας εντός κατοικημένων περιοχών, αν υπάρχει αρκετός χώρος γι’ αυτά, η κατάληψή τμήματος οδού με προσωρινές εγκαταστάσεις ή εμπόδια ύστερα από άδεια των Δημοτικών ή Κοινοτικών Αρχών μετά γνώμη των αρμόδιων Αστυνομικών Αρχών.

3. Αυτοί που ανεγείρουν οικοδομές μέσα σε κατοικημένες περιοχές ή εκτελούν άλλα έργα και καταλαμβάνουν ολόκληρο το πεζοδρόμιο μπροστά από την οικοδομή ή το έργο, υποχρεούνται να κατασκευάσουν πρόσθετο πεζοδρόμιο ή να πάρουν άλλα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή διέλευση των πεζών. Με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Εργων καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την εφαρμογή της διάταξης αυτής.

4. Όταν επιτρέπεται, όπως πιο πάνω, η κατάληψή τμήματος οδού πρέπει αυτά να επισημαίνεται υποχρεωτικά από αυτόν που το κατέλαβε κατά τις διατάξεις του άρθρου 9 του παρόντος Κώδικα.

5. Η κατάληψη επιφάνειας πεζόδρομου για οποιαδήποτε άλλη χρήση εκτός γι’ αυτήν που έχει κατασκευαστεί, απαγορεύεται, εφόσον παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών, ως και η είσοδος – έξοδος οχημάτων άμεσης ανάγκης ή εξυπηρέτησης των παροδίων.

6. Αυτός που παραβαίνει τις διατάξεις του άρθρου αυτού τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο τετρακοσίων (400) ευρώ.

 

Πλέον μία ειδοποίηση στην Τροχαία για την παράβαση αυτή, είναι αρκετή για να σταματήσει αυτή την κατάσταση.